Πουρές γλυκοπατάτας(3 μονάδες)

0
809

Υλικά

Για 6-8 άτομα

8 γλυκοπατάτες
100 γραμμάρια βούτυρο
1 με 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα (όσο χρειαστεί)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε, καθαρίζοντας τον αφρό από την επιφάνεια. Τις βγάζουμε μέχρι να είναι τρυφερές, γύρω στα 25 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και σιγά – σιγά προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιούμε με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.

Πηγή http://www.sidagi.gr/

Print Friendly
Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

LEAVE A REPLY