Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας με 2 μονάδες από το λάδι και το μέλι!
Υλικά:
- 300 γρ. μανιτάρια
- χυμό από 1 λεμόνι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (μηδενικές στα προϊόντα εμπορίου)
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 300 γρ τρυφερά φύλλα από σπανάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τις χοντρές άκρες των κοτσανιών των μανιταριών και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ και ραντίζουμε με το μισό χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Σε ντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε το σκόρδο, και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά , αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε τη μουστάρδα,τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.