Παγωτίνια σάντουιτς (2 μονάδες)
Υλικά:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα (για τη συνταγή δείτε εδώ)
3 μπανάνες
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε στο multi τις μπανάνες μαζί και λίγο νερό (αν χρειαστεί). Αν θέλουμε παγωτό choco banana προσθέτουμε και μηδενική μερέντα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, λίγη πολτοποιημένη μπανάνα (αν θέλουμε και η βάση μας να έχει γεύση μπανάνα, αν όχι την παραλείπουμε), λίγο νερό (αν χρειαστεί) και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα ώστε να είναι σαν πλαστελίνη. Στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας σιλικόνης με σχέδια της αρεσκείας μας (π.χ. φόρμα για muffins) με το μείγμα. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα που πολτοποιήσαμε στο multi (σκέτη μπανάνα ή σοκολάτα-μπανάνα) και σκεπάζουμε από πάνω με άλλη μία στρώση του μείγματος βρώμης. Βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες να παγώσουν.