Μεθυσμένο χταποδάκι στη χύτρα! με 3 μονάδες από το χταπόδι, το λάδι και το τσίπουρο!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
1 κιλό χταπόδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
σάλτσα τομάτας (περίπου 1 1/2 κούπες)
1/2 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
αλάτι και πιπέρι
λίγο λάδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το χταπόδι καλά και το κόβουμε σε κομματάκια. Μπορείς να το κόψεις είτε σε μεγάλα κομμάτια- δηλαδή απλά να χωρίσεις τα πλοκάμια- ή να το κόψεις σε μικρές μπουκίτσες (εγώ έτσι το κάνω). Εμένα μου αρέσει να βγάζω το δέρμα από το χταπόδι καθώς το πλένω. Μου μαγειρεύεται πιο καλά και βγαίνει ούτε πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό στο μάσημα. Ακριβώς όπως το θέλω.
Σε χαμηλή χύτρα- ή κανονική αν δεν έχεις χαμηλή- ρίχνουμε ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο. Μόλις κάψει, πετάμε το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε ψιλοκόψει. Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε το χταποδάκι να τσιγαριστεί και αυτό ελαφρώς.
Έπειτα σβήνουμε με το τσίπουρο. Ανακατεύουμε 2-3 φορές και προσθέτουμε τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Κλείνουμε τη χύτρα και περιμένουμε να σηκωθεί η βαλβίδα. Αφότου σηκωθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
Tip: Αν δεν σου αρέσει το τσίπουρο, μπορείς να βάλεις κόκκινο κρασί, ούζο ή και ρετσίνα! Επίσης με τη σάλτσα τομάτας βάλε όση θέλεις ανάλογα πόσο κόκκινο το θέλεις!
Το χταπόδι είναι έτοιμο. Σέρβιρε το σε μια πιατέλα με λίγο μαϊντανό από πάνω και καλή σου όρεξη!
Πηγή:https://www.ediva.gr