Κεικ βρώμης με δαμάσκηνα αποξηραμένα!1 μονάδα απο τη βρώμη
Συνταγή & φωτογραφία από: Θωμαή Σαρακατσιάνου
Υλικά:
-
1 κούπα νιφάδες βρώμης (την αλέθουμε στο μπλέντερ)
-
½ κούπα νερό
-
7-8 δασμάσκηνα κομμένα σε κομμάτια
-
1 κγ σόδα σκόνη
-
1 κγ χυμό λεμονιού
-
2 κσ γλυκαντικό
-
1 βανίλια κάψουλα
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε για 10 λεπτά τα δαμάσκηνα στο νερό.
Αλέθουμε την βρώμη, προσθέτουμε το γλυκαντικό και την βανίλια και ανακατεύουμε.. Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό από τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε… Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με την σόδα και αφού ανακατέψουμε ρίχνουμε και τα μισά δαμάσκηνα μέσα στο χυλό.. Τοποθετούμε σε μία μικρή φόρμα σιλικόνης και από πάνω σκορπίζουμε και τα υπόλοιπα δαμάσκηνα.. Ψήνουμε στους 160 αέρα και αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα του φούρνου για περίπου 20-30 λεπτά.