Μπουγάτσα(2 μονάδες τα 3 κομμάτια)

4
41456

Υλικά:

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι φρουκτόζη
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 βανίλιες
  • ξύσμα μισού λεμονιού
  • Φρουκτόζη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά την φρουκτόζη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φρουκτόζη
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι,το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
  • Κατεβάζουμε απο την φωτιά ρίχνουμε
  • Σε ένα  ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας,από πάνω στρώνουμε την γέμιση και τελειώνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας
  • Στρώνουμε τις ακρες γυρω γυρω στο ταψί,χαράσουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
  • Πασπαλίζουμε με φρουκτόζη και κανελα
Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

4 COMMENTS

  1. Η σφολιατα ειναι μια μονάδα;αφού περιέχει αλεύρι και βούτυρο;και το σιμιγδαλι; Αλλη μια μονάδα;3 δηλαδή αντί για δυο που αναφέρονται;

    • Η σφολιάτα δεν αναλύεται στα συστατικά της. Εχει μιά μονάδα ΜΕ τα συστατικά που έχει.

LEAVE A REPLY