Μπουγάτσα(2 μονάδες τα 3 κομμάτια)

4
46298

Υλικά:

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι φρουκτόζη
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 βανίλιες
  • ξύσμα μισού λεμονιού
  • Φρουκτόζη και κανέλα για το πασπάλισμα
 
Εκτέλεση:
 
 

    • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά την φρουκτόζη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φρουκτόζη
    • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι,το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
    • Κατεβάζουμε απο την φωτιά ρίχνουμε
    • Σε ένα  ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας,από πάνω στρώνουμε την γέμιση και τελειώνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας
    • Στρώνουμε τις ακρες γυρω γυρω στο ταψί,χαράσουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
    • Πασπαλίζουμε με φρουκτόζη και κανελα

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments