Μπακαλιάρος με πράσα στο φούρνο (3 μονάδες)

0
225
Μπακαλιάρος με πράσα στο φούρνο

Μπακαλιάρος με πράσα στο φούρνο με 3 μονάδες από το ψάρι και το λάδι που έχει 2 μορφές (τσιγαριστό και φούρνο)!!

Υλικά συνταγής:

1.250 γρ. πράσα, όχι πολύ μεγάλα, κομμένα σε χοντρούτσικες ροδέλες
μια φέτα μπακαλιάρος παστός, γύρω στα 750-1.000 γρ., χωρίς κόκαλο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και λίγο επιπλέον για το φούρνο
λίγη πάπρικα και μαύρο πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
χυμός από μισό ή ένα λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής:

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη μέρα (αλλάζοντας το νερό του κάθε 4 ώρες). Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να είναι σχεδόν έτοιμα.

Αραδιάζουμε τα πράσα σε ένα ταψί ή πυρέξ καλύπτοντας τον πάτο σε μια στρώση. Στρώνουμε τον μπακαλιάρο από πάνω τους κομμένο σε κομμάτια. Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο στο φαγητό, ρίχνουμε το μαϊντανό, την πάπρικα και το πιπέρι, και ψήνουμε στους 180° C, μέχρι να ροδίσει το ψάρι. Αφού το βγάλουμε, περιχύνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments