Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανητό με 3 μονάδες από το συκώτι, το αλεύρι και το λάδι!
Υλικά συνταγής:
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε φέτες
αλεύρι
αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
χυμό λεμονιού
ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής:
Πλένετε και στραγγίζετε καλά τις φέτες από το συκώτι. Τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι 2′-3′ από την κάθε πλευρά.
Βάζετε το συκώτι σε μια πιατέλα και από πάνω περιχύνετε με το χυμό λεμονιού (ανάλογα με το πόσο ξινό το προτιμάτε) πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σερβίρετε. Συνοδεύετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα ή βραστά λαχανικά.
Συμβουλή:
Αν δεν αλευρώσετε το συκώτι, θέλει πολλή προσοχή να μη σας στεγνώσει.