Η μηλόπιτα της κυρίας Όλγας(1 μονάδα τα 3 κομμάτια)

2
15877
Υλικά:
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 μήλα κόκκινα
  • 1 φλ. του καφέ νερό
  • 150γρ φρουκτόζη
  • 1 1/2 κ.γ κανέλα σκόνη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 2 βανίλιες
Εκτέλεση:


    • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα
    • Τα κοβουμε στα 8 και μετά σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ με νερό και λεμόνι να μη μαυρίσουν. 
    • Τα σουρώνουμε και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτοντας 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό, τη φρουκτόζη,την κανέλα και το γαρύφαλλο.
    •  Αφήνουμε να βράσει το μείγμα,να μαλακώσουν τα μήλα κ να πιουν τα υγρά τους. 
    • Μόλις “στεγνώσουν” τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες. 
    • Σε ταψάκι η πυρέξ στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το μισό φύλλο της σφολιάτας με το άλλο μισό να κρέμεται έξω από το ταψί. 
    • Αδειάζουμε το κρύο μείγμα των μήλων, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και ενώνουμε τις άκρες. 
    • Χαράζουμε σε 6 κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40- 45 λεπτά
Διαβάστε περισσότερα

Comments

comments

2 COMMENTS

  1. Γεια σου Όλγα,
    ευχαριστούμε για τη συνταγή. Τα μήλα τα κόβείς και σε μικρότερα κομμάτια μετά που τα κόβεις στα 8? Δηλαδή μικρά κυβάκια;
    Ευχαριστώ.

  2. έχω μια απορία η σφολιάτα δεν έχει βούτυρο στα υλικά παρασκευής της; πως είναι μια μονάδα δε μετρά το φύλλο;

LEAVE A REPLY